HB S-200

Rollbart tätskikt för alla ytor

Liquid Rubber HBS200 är ett universellt tätningsmedel som kan användas för vattentätning, lufttätning och korrosionsskydd. Det flytande tätskiktet vidhäftar på nästan alla ytor som exempelvis betong, sten, metall, bitumen, EPDM, trä, PVC och zink.

Tätningsmassan kan därför användas i många olika situationer både inomhus och utomhus – från lagning av sprickor i betong eller asfalt, till tätning av gamla fönster och hängrännor.

HBS200 är giftfri och innehåller inga VOC vilket gör arbetet säkert för montören. Gott motstånd mot alla väderförhållanden, UV och kemikalier gör att produkten är mycket hållbar. Den flytande produkten härdar till ett mycket flexibelt membran med en hållbar flexibilitet på 900 procent.

I kombination med Geotextil kan produkten enkelt överbrygga sprickor eller fogar, vilket gör den perfekt lämpad för ytor med olika expansionsnivåer. HBS200 är en lättapplicerad enkomponentsprodukt. Den kan appliceras med hjälp av pensel, roller, spackel eller ett luftlöst sprutsystem. För snabbtätning är Liquid Rubber HBS200 den rätta produkten att använda!

Egenskaper

  • Vattentät, ångtät, lufttät och gastät
  • Skyddar mot korrosion
  • Lättapplicerad
  • Enkomponent
  • Mycket god vidhäftning
  • Miljövänlig, fri från gifter och VOC
  • Vädertålig
  • UV- och syrabeständig
  • Extremt elastisk

Exempel på användningsområden

Täta plåttak

Med sina elastiska egenskaper är HB S-200 ett utmärkt val för tätning av tak. Oavsett vilken typ av taktätning du planerar att genomföra är HB S-200 ett utmärkt tätskikt för tak. Kanske har du skarvad takplåt som läcker och behöver tätas? Det går också utmärkt att täta falsat plåttak.

Tätning av nya och gamla ytor

HBS200 kan användas som tätskikt både vid nybyggnation och renovering av nästan alla slags ytor och de allra flesta material.

Utomhus och inomhus

Tack vare sina goda materialegenskaper passar HBS200 till tätning och lagning både inne och ute.

Tätning vid hål, skarvar och genomföringar

Passar perfekt för tätning av exempelvis ventilationsöppningar, takavlopp, genomföringar, uppvik och tätning av brunnar.

Lagning av sprickor

HBS200 kan med fördel användas till lagning och tätning av sprickor i betong, asfalt eller putsade fasader. I kombination med Geotextil skapas en helt tät och motståndskraftig övergång. 

Vill du veta mer?